FITONATURA CAL 30 LSA
CAL 30 LSA
ZWIĘKSZA JĘDRNOŚĆ OWOCÓW
Fitonatura CAL 30 LSA to innowacyjna formuła wapnia o bardzo wysokiej przyswajalności, wzbogacona o technologię LSA.
Fitonatura CAL 30 LSA zapobiega występowaniu niedoborów wapnia i zaburzeń fizjologicznych tym spowodowanych, takich jak:
– gorzka plamistość podskórna, rozpad wewnętrzny, szklistość miąższu,
– zapobiegania zamierania korzeni włośnikowych,
– zapobiegania zamierania brzegów liści (tip burn).
Fitonatura CAL 30 LSA zwiększa jędrność owoców, poprawia jakość i zdolności przechowalnicze plonu.
SKŁAD: (% w/w) | |
Tlenek wapnia (CaO) całkowity | 30% w/w |
Tlenek wapnia (CaO) skompleksowany | 30% w/w |
Dodatkowe informacje
UPRAWY | DAWKOWANIE | TERMIN STOSOWANIA |
JABŁONIE, GRUSZE, CZEREŚNIE, WIŚNIE, ŚLIWY | 2 – 3 kg/ha | Co 14 dni od pojawienia się zawiązków owoców. |
TRUSKAWKA, MALINA, BORÓWKA AMERYKAŃSKA | 2 – 3 kg/ha | Co 14 dni od pojawienia się zawiązków pierwszych owoców. |
BROKUŁ, KALAFIOR, KAPUSTA, POMIDOR, PAPRYKA, SAŁATA | 300 – 450 g/100L wody | Od momentu pojawienia się zawiązków owoców lub początku tworzenia róż/główek. Kolejne zabiegi co 14 dni. |
MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER | 1,5 – 2,5 kg/ha | 2 – 3 zabiegi w momencie intensywnego wzrostu korzenia. |