FITONATURA COLOR FINISH

Created with Sketch.

FITONATURA COLOR FINISH

COLOR FINISH

UJEDNOLICA WYBARWIANIE OWOCÓW

FITONATURA COLOR FINISH to produkt najwyższej jakości o unikatowej recepturze. Zawiera wyjątkową proporcję makro- i mikroskładników, dzięki czemu działa bardzo szybko i skutecznie.

FITONATURA COLOR FINISH poprawia wyrównanie dojrzewania, intensywność wybarwienia owoców oraz ich smak i aromat. Korzystnie wpływa na brix i zawartość cukrów.

SKŁAD: % w/w (równoważny % w/v przy 20°C)

Pięciotlenek fosforu (P2O5) rozpuszczalny w wodzie

 15%

(21% w/v)

Tlenek potasu (K2O) rozpuszczalny w wodzie

 20%

(28% w/v)

Bor (B) rozpuszczalny w wodzie

    0,1%

(0,14% w/v)

Mangan (Mn) schelatowany przez EDTA, rozpuszczalny w wodzie

    0,1%

(0,14% w/v)

Molibden (Mo) rozpuszczalny w wodzie

    0,01%

(0,014% w/v)

Zakres pH, który gwarantuje stabilność roztworu waha się w przedziale 4 – 7,3.

Dodatkowe informacje

UPRAWY

DAWKOWANIE

TERMIN STOSOWANIA I ZALECENIA

Dolistnie

JABŁONIE, GRUSZE, WIŚNIE, CZEREŚNIE, ŚLIWY

3 – 4 l/ha

Wykonać 3 zabiegi co 10-14 dni. Pierwszy zabieg wykonać 6 tygodni przed zbiorem.

TRUSKAWKA, MALINA, BORÓWKA AMERYKAŃSKA

2,5 – 3,5 l/ha

Od początku dojrzewania pierwszych owoców, kolejne 2 zabiegi co 7 – 14 dni.
Po zbiorze owoców, a przed przebarwianiem liści.

POMIDOR, PAPRYKA, OGÓREK

3 – 4 l/ha

Od początku wybarwiania pierwszych owoców -zabiegi co 7-14 dni.
W ogórku – przed i w trakcie zbiorów.

BROKUŁ, KALAFIOR, KAPUSTA, MARCHEW, PIETRUSZKA, ZIEMNIAK

2 – 3 l/ha

W końcowych fazach budowania masy/plonu w celu poprawy parametrów jakościowych (2 – 3 zabiegi).

ROŚLINY OZDOBNE

150 – 250 ml/100 l wody

Można stosować przez cały cykl uprawy.

SZKÓŁKI

500 ml/100 l wody

Na zdrewnienie pędów.