FITONATURA COLOR FINISH
COLOR FINISH
UJEDNOLICA WYBARWIANIE OWOCÓW
FITONATURA COLOR FINISH to produkt najwyższej jakości o unikatowej recepturze. Zawiera wyjątkową proporcję makro- i mikroskładników, dzięki czemu działa bardzo szybko i skutecznie.
FITONATURA COLOR FINISH poprawia wyrównanie dojrzewania, intensywność wybarwienia owoców oraz ich smak i aromat. Korzystnie wpływa na brix i zawartość cukrów.
SKŁAD: % w/w (równoważny % w/v przy 20°C) | ||
Pięciotlenek fosforu (P2O5) rozpuszczalny w wodzie | 15% | (21% w/v) |
Tlenek potasu (K2O) rozpuszczalny w wodzie | 20% | (28% w/v) |
Bor (B) rozpuszczalny w wodzie | 0,1% | (0,14% w/v) |
Mangan (Mn) schelatowany przez EDTA, rozpuszczalny w wodzie | 0,1% | (0,14% w/v) |
Molibden (Mo) rozpuszczalny w wodzie | 0,01% | (0,014% w/v) |
Zakres pH, który gwarantuje stabilność roztworu waha się w przedziale 4 – 7,3. |
Dodatkowe informacje
UPRAWY | DAWKOWANIE | TERMIN STOSOWANIA I ZALECENIA |
Dolistnie | ||
JABŁONIE, GRUSZE, WIŚNIE, CZEREŚNIE, ŚLIWY | 3 – 4 l/ha | Wykonać 3 zabiegi co 10-14 dni. Pierwszy zabieg wykonać 6 tygodni przed zbiorem. |
TRUSKAWKA, MALINA, BORÓWKA AMERYKAŃSKA | 2,5 – 3,5 l/ha | Od początku dojrzewania pierwszych owoców, kolejne 2 zabiegi co 7 – 14 dni. |
POMIDOR, PAPRYKA, OGÓREK | 3 – 4 l/ha | Od początku wybarwiania pierwszych owoców -zabiegi co 7-14 dni. |
BROKUŁ, KALAFIOR, KAPUSTA, MARCHEW, PIETRUSZKA, ZIEMNIAK | 2 – 3 l/ha | W końcowych fazach budowania masy/plonu w celu poprawy parametrów jakościowych (2 – 3 zabiegi). |
ROŚLINY OZDOBNE | 150 – 250 ml/100 l wody | Można stosować przez cały cykl uprawy. |
SZKÓŁKI | 500 ml/100 l wody | Na zdrewnienie pędów. |