FITONATURA CALFOS

Created with Sketch.

FITONATURA CALFOS

CALFOS

POPRAWIA KWITNIENIE
I INTENSYFIKUJE KOLOR OWOCÓW

FITONATURA CALFOS to unikatowe połączenie fosforu z wapniem oraz mikroskładników.
FITONATURA CALFOS poprawia kwitnienie i wspomaga zawiązywanie owoców, a podczas dojrzewania owoców intensyfikuje ich wybarwienie i uzupełnia niedobory wapnia.
FITONATURA CALFOS wpływa korzystnie na parametry jakościowe plonu poprzez dostarczanie makro- i mikroskładników w odpowiednich proporcjach.

SKŁAD: % w/w (równoważny % w/v przy 20°C)

Azot (N) całkowity

  3% w/w

   (4,20% w/v)

Azot (N) azotanowy

     1,7% w/w

   (2,38% w/v)

Azot (N) amidowy

     1,3% w/w

    (1,82% w/v)

Pięciotlenek fosforu (P2O5) rozpuszczalny w wodzie

  23% w/w

(32,20% w/v)

Tlenek wapnia (CaO) rozpuszczalny w wodzie

    5% w/w

    (7,00% w/v)

Bor (B) rozpuszczalny w wodzie

        0,1% w/w

   (0,14% w/v)

Molibden (Mo) rozpuszczalny w wodzie

        0,1% w/w

   (0,14% w/v)

Kategoria: Tagi: ,

Dodatkowe informacje

UPRAWY

DAWKOWANIE

TERMIN STOSOWANIA I ZALECENIA

Dolistnie

JABŁONIE, GRUSZE

200 – 300 ml/  100 l wody
1,5-2 l /ha

1 zabieg w fazie różowego pąka.
2 zabieg od początku wybarwiania owoców – kolejne co 10 – 14 dni.

WIŚNIA, CZEREŚNIA, ŚLIWA, MORELA

250 – 350 ml/ 100 l wody

1 zabieg w fazie zielonego/białego pąka.
2 zabieg początek dojrzewania, kolejne co 10-14 dni.

TRUSKAWKA, MALINA, BORÓWKA AMERYKAŃSKA

250 – 350 ml/ 100 l wody

Przed kwitnieniem, kolejne zabiegi  co 10 dni (2-3 zabiegi).

BROKUŁ, KALAFIOR, KAPUSTA, POMIDOR, PAPRYKA, SAŁATA

250 – 300 ml/ 100 l wody

Pierwszy zabieg przed kwitnieniem lub na początku zawiązywania główek/róż;
kolejne 2-3 zabiegi co 10-14 dni.

MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER

250 – 300 ml/ 100 l wody

Od początku wzrostu korzenia 2-3 zabiegi co 14-21 dni.