FITONATURA STOP GROW
STOP GROW
OGRANICZA WZROST WEGETATYWNY
FITONATURA STOP GROW kontroluje wzrost wegetatywny roślin, zmniejszając ich wielkość przy jednoczesnym zwiększeniu plonu i jakości owoców. Ograniczanie przyrostu nowych pędów wegetatywnych w sezonie sprzyja rozwojowi owoców zwiększając wielkość plonu i ich jakość.
Kontrola wzrostu wegetatywnego przyczynia się do skrócenia czasu przycinania pędów i szybszego zbioru.
SKŁAD: % w/w (równoważny % w/v przy 20°C) | ||
Tlenek fosforu (P2O5) rozpuszczalny w wodzie | 14,5% w/w | (20,3% w/v) |
Tlenek potasu (K2O) rozpuszczalny w wodzie | 19,5% w/w | (27,3% w/v) |
Bor (B) rozpuszczalny w wodzie | 0,1% w/w | (0,14% w/v) |
Miedź (Cu) schelatowana przez EDTA, rozpuszczalna w wodzie | 0,1% w/w | (0,14% w/v) |
Mangan (Mn) schelatowany przez EDTA, rozpuszczalny w wodzie | 0,1% w/w | (0,14% w/v) |
Molibden (Mo) rozpuszczalny w wodzie | 0,5% w/w | (0,7% w/v) |
Zakres pH, który gwarantuje stabilność roztworu waha się w przedziale 4 – 7,3. |
Dodatkowe informacje
UPRAWY | DAWKOWANIE | TERMIN STOSOWANIA I ZALECENIA |
Dolistnie* | ||
JABŁONIE, GRUSZE | 3 – 4 l/ha | Pierwszy zabieg wykonać kiedy przyrosty jednoroczne osiągają 8-10 cm, kolejny zabieg |
POMIDOR, PAPRYKA | 250 ml/100 l | Pierwszy zabieg po 21 dniach od wysadzenia, kolejne 3-4 co 7 dni. |
ZBOŻA | 1 – 1,5 l/ha | Pierwszy zabieg wykonać w fazie rozwojowej BBCH 31 widocznego pierwszego kolanka, kolejny po 14 dniach w fazie BBCH 39. |
* Używać stężenia od 0,3 do 0,5 % |