FITONATURA CAL 30 LSA

Created with Sketch.

FITONATURA CAL 30 LSA

CAL 30 LSA

ZWIĘKSZA JĘDRNOŚĆ OWOCÓW

Fitonatura CAL 30 LSA to innowacyjna formuła wapnia o bardzo wysokiej przyswajalności, wzbogacona o technologię LSA.
Fitonatura CAL 30 LSA zapobiega występowaniu niedoborów wapnia i zaburzeń fizjologicznych tym spowodowanych, takich jak:
– gorzka plamistość podskórna, rozpad wewnętrzny, szklistość miąższu,
– zapobiegania zamierania korzeni włośnikowych,
– zapobiegania zamierania brzegów liści (tip burn).
Fitonatura CAL 30 LSA zwiększa jędrność owoców, poprawia jakość i zdolności przechowalnicze plonu.

SKŁAD: (% w/w)

Tlenek wapnia (CaO) całkowity

30% w/w

Tlenek wapnia (CaO) skompleksowany

30% w/w

Dodatkowe informacje

UPRAWY

DAWKOWANIE
Dolistnie

TERMIN STOSOWANIA
I ZALECENIA

 JABŁONIE, GRUSZE, CZEREŚNIE, WIŚNIE, ŚLIWY

2 – 3 kg/ha

Co 14 dni od pojawienia się zawiązków owoców.

TRUSKAWKA, MALINA, BORÓWKA AMERYKAŃSKA

2 – 3 kg/ha

Co 14 dni od pojawienia się zawiązków pierwszych owoców.

BROKUŁ, KALAFIOR, KAPUSTA, POMIDOR, PAPRYKA, SAŁATA

300 – 450 g/100L wody
2 – 3 kg/ha

Od momentu pojawienia się zawiązków owoców lub początku tworzenia róż/główek. Kolejne zabiegi co 14 dni.

MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER

1,5 – 2,5 kg/ha

2 – 3 zabiegi w momencie intensywnego wzrostu korzenia.