FITONATURA CALFOS
CALFOS
POPRAWIA KWITNIENIE
I INTENSYFIKUJE KOLOR OWOCÓW
FITONATURA CALFOS to unikatowe połączenie fosforu z wapniem oraz mikroskładników.
FITONATURA CALFOS poprawia kwitnienie i wspomaga zawiązywanie owoców, a podczas dojrzewania owoców intensyfikuje ich wybarwienie i uzupełnia niedobory wapnia.
FITONATURA CALFOS wpływa korzystnie na parametry jakościowe plonu poprzez dostarczanie makro- i mikroskładników w odpowiednich proporcjach.
SKŁAD: % w/w (równoważny % w/v przy 20°C) | ||
Azot (N) całkowity | 3% w/w | (4,20% w/v) |
Azot (N) azotanowy | 1,7% w/w | (2,38% w/v) |
Azot (N) amidowy | 1,3% w/w | (1,82% w/v) |
Pięciotlenek fosforu (P2O5) rozpuszczalny w wodzie | 23% w/w | (32,20% w/v) |
Tlenek wapnia (CaO) rozpuszczalny w wodzie | 5% w/w | (7,00% w/v) |
Bor (B) rozpuszczalny w wodzie | 0,1% w/w | (0,14% w/v) |
Molibden (Mo) rozpuszczalny w wodzie | 0,1% w/w | (0,14% w/v) |
Dodatkowe informacje
UPRAWY | DAWKOWANIE | TERMIN STOSOWANIA I ZALECENIA |
Dolistnie | ||
JABŁONIE, GRUSZE | 200 – 300 ml/ 100 l wody | 1 zabieg w fazie różowego pąka. |
WIŚNIA, CZEREŚNIA, ŚLIWA, MORELA | 250 – 350 ml/ 100 l wody | 1 zabieg w fazie zielonego/białego pąka. |
TRUSKAWKA, MALINA, BORÓWKA AMERYKAŃSKA | 250 – 350 ml/ 100 l wody | Przed kwitnieniem, kolejne zabiegi co 10 dni (2-3 zabiegi). |
BROKUŁ, KALAFIOR, KAPUSTA, POMIDOR, PAPRYKA, SAŁATA | 250 – 300 ml/ 100 l wody | Pierwszy zabieg przed kwitnieniem lub na początku zawiązywania główek/róż; |
MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER | 250 – 300 ml/ 100 l wody | Od początku wzrostu korzenia 2-3 zabiegi co 14-21 dni. |